ideas for Seafood

good food needs to be healthy and delicious

Pad thai met gamba's

Ingredienten
2 eieren, losgeklopt
300 g rijstnoedels,
20 minuten geweekt in lauw water en uitgelekt
8 a10 gamba’s gepeld en schoongemaakt
2 handenvol taugé
Chilipoeder naar smaak
Bosje Chinese bieslook of 2 lente-uitjes fijn gehakt
4 el geroosterde pinda`s grof gehakt
2 Sjalotjes, gesnipperd
Partjes limoen, voor erbij
Voor de pad thai-saus
3 el tamarindesap
2 el suiker
2 el thai vissaus
Bereiding
Bereid de noedels. Doe de sjalotjes en eieren met 3 el olie in een hete wok,
doe de noedels erbij en roerbak tot het ei is gestold en de noedels zacht zijn.
Voeg de gamba`s toe.
En roerbak tot de gamba`s bijna gaar zijn. Meng 8 eetlepels van pad Thai-saus erdoor en roerbak tot noedels mooi goudbruin zijn. Voeg de taugé en eventueel de chilipoeder, de Chinese bieslook en de gehakte pinda`s erbij en roerbak nog 2 minuten
Schep de noedels op borden en serveer direct met partjes limoen.