good food needs to be healthy and delicious
ideas for Seafood
Pad thai met gamba's
Ingredienten
2 eieren, losgeklopt
300 g rijstnoedels,
20 minuten geweekt in lauw water en uitgelekt
8 a10 gamba’s gepeld en schoongemaakt
2 handenvol taugé
Chilipoeder naar smaak
Bosje Chinese bieslook of 2 lente-uitjes fijn gehakt
4 el geroosterde pinda`s grof gehakt
2 Sjalotjes, gesnipperd
Partjes limoen, voor erbij
Voor de pad thai-saus
3 el tamarindesap
2 el suiker
2 el thai vissaus
300 g rijstnoedels,
20 minuten geweekt in lauw water en uitgelekt
8 a10 gamba’s gepeld en schoongemaakt
2 handenvol taugé
Chilipoeder naar smaak
Bosje Chinese bieslook of 2 lente-uitjes fijn gehakt
4 el geroosterde pinda`s grof gehakt
2 Sjalotjes, gesnipperd
Partjes limoen, voor erbij
Voor de pad thai-saus
3 el tamarindesap
2 el suiker
2 el thai vissaus
Bereiding
Bereid de noedels. Doe de sjalotjes en eieren met 3 el olie in een hete wok,
doe de noedels erbij en roerbak tot het ei is gestold en de noedels zacht zijn.
Voeg de gamba`s toe.
En roerbak tot de gamba`s bijna gaar zijn. Meng 8 eetlepels van pad Thai-saus erdoor en roerbak tot noedels mooi goudbruin zijn. Voeg de taugé en eventueel de chilipoeder, de Chinese bieslook en de gehakte pinda`s erbij en roerbak nog 2 minuten
Schep de noedels op borden en serveer direct met partjes limoen.
doe de noedels erbij en roerbak tot het ei is gestold en de noedels zacht zijn.
Voeg de gamba`s toe.
En roerbak tot de gamba`s bijna gaar zijn. Meng 8 eetlepels van pad Thai-saus erdoor en roerbak tot noedels mooi goudbruin zijn. Voeg de taugé en eventueel de chilipoeder, de Chinese bieslook en de gehakte pinda`s erbij en roerbak nog 2 minuten
Schep de noedels op borden en serveer direct met partjes limoen.