ideas for chicken

good food needs to be healthy and delicious

Kai pad ma muang

Ingredienten
2 el plantaardige olie
3 teentjes knoflook gestampt
1 tl geroosterde chili pasta
500 gr kipfilet, in dunne repen
2 el oestersaus
2 el lichte sojasaus
2 el tomaten ketchup
2 el suiker
¼ groene paprika in stukjes
¼ rode paprika in stukjes
50 gr geroosterde gezouten cashewnoten
2 tl kippenbouillon
2 lente uitjes, in stukjes van 2,5 cm
gestoomde rijst voor erbij
Bereiding
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de knoflook
en de chilipasta een paar seconden tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de kip toe en roerbak 1 minuut. Roer de oestersaus,
de lichte sojasaus, en de suiker erdoor en bak tot de kip net gaar is.
Doe de ui, de groene en de rode paprika, de cashewnoten
In de pan, schep door elkaar en roerbak 1 minuut.
Voeg wat kippenbouillon toe en beetjes water als de curry
te droog wordt. Roer de lente-ui erdoor en haal van het vuur
schep in serveerkommen en serveer met gestoomde rijst.